Leerlingen van De Borckeshof te horen op de Duitse radio tijdens uitwisseling

10 april 2024

Onlangs brachten groep 5, 6 en 7 van basisschool De Borckeshof een bezoek aan de Leegmeerschule in Emmerich, waar een bruisende uitwisseling plaatsvond tussen Nederlandse en Duitse scholieren. In een ochtend vol activiteiten werden verbindingen gevormd en cultuurverschillen overbrugd!

Elkaar beter leren kennen

Binnen Essentius houdt vakleerkracht Silke Rauwers zich bezig met het verzorgen van Duitse taallessen op onze scholen. In het kader hiervan worden er daarom ook wel eens uitjes naar Duitsland gepland, zo ook het bezoek aan de Duitse Leegmeerschule in Emmerich. Bij aankomst op de Leegmeerschule werden de leerlingen van de basisschool uit Breedenbroek verdeeld in drie groepen en mochten ze deelnemen aan Klasse 4 (groep 6). De Duitse leerlingen waren al druk bezig met de voorbereidingen voor een traditioneel Duits ontbijt en de leerlingen van De Borckeshof kregen de eer om een handje te helpen. Na het lekkere resultaat was het tijd voor een welverdiende pauze, waarin het prachtig was om te zien hoe snel onze leerlingen zich mengden met hun Duitse leeftijdsgenoten, gesprekken voeren met elkaar en elkaar beter leren kennen.

Geïnterviewd door de radio

Na de pauze werd het interactieve gedeelte voortgezet met een vermakelijke 'Osterquiz'. Van de namen van traditionele Duitse paasattributen tot het vergelijken van vakantieschema's tussen Nederland en Duitsland, de verschillen en gelijkenissen werden enthousiast besproken. Sommige groepen kregen zelfs een extra verrassing toen een medewerker van de radio langskwam, wat zorgde voor een extra dosis opwinding! 

Ben je benieuwd naar het radiofragment? Klik hier om het te beluisteren.

Niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk

Ter afsluiting van de ochtend werd buiten op het sportveld een spel georganiseerd, terwijl binnen in de sporthal een uitdagend parcours werd uitgezet. Samenwerking en beweging stonden centraal, waardoor de ochtend niet alleen leerzaam maar ook ontzettend leuk was.

Al met al was het een geslaagde ochtend vol plezier, leren en verbinding tussen de Nederlandse en Duitse leerlingen. De herinneringen aan deze bijzondere uitwisseling zullen nog lang blijven hangen!

Media
  • Uitwisseling De Borckeshof met de Leegmeerschule