Nieuwbouw IKC De Wijssel

Een paar jaar na de millenniumwisseling waren er al de eerste plannen om een gloednieuwe school en opvang te bouwen in Gendringen. De gemeente, samen met De Christoffelschool van Essentius en basisschool De Hoeksteen van Accent Scholengroep, zaten vol plannen om een splinternieuw complex te realiseren waar beide scholen een thuis zouden vinden. Dit ging niet alleen over onderwijs, maar ook over opvang; daarvoor sloot Kinderopvang Humankind zich aan om samen een Integraal Kindcentrum (IKC) te vormen.

Fusie

Na veel brainstormsessies en het maken van diverse plannen werd vanaf 2020 vol gas gegeven aan een ambitieus project: het creëren van een sprankelend, groen en toekomstbestendig Integraal Kindcentrum (IKC) voor Gendringen. In eerste instantie waren beide scholen afzonderlijk bij dit proces betrokken, maar in 2022 sloegen ze de handen ineen en smolten ze samen tot één bruisend geheel onder de naam De Wijssel, onder de vleugels van Essentius.

Aan de slag!

In het voorjaar van 2022 heeft SMT Bouw & Vastgoed samen met ARX Architecten de opdracht gekregen voor de nieuwbouw in Gendringen. Samen met andere betrokken partijen zullen zij verantwoordelijk zijn voor de realisatie van dit prachtige project.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Er is een speciale website ingericht waarop regelmatig updates worden geplaatst over de voortgang van de nieuwbouw. Klik hier om deze website te bekijken.

Totdat we de nieuwbouw mogen betrekken is De Wijssel gehuisvest aan de Oosterstraat 4 in Gendringen. Wil je de website van IKC De Wijssel bezoeken? Klik dan hier.