Meer over Essentius

Essentius is de overkoepelende stichting voor 9 scholen in het primair onderwijs gevestigd in de gemeenten Oude IJsselstreek en Aalten in de regio Achterhoek. Onze scholen zijn gehuisvest in Ulft (2), Gendringen, Breedenbroek, Etten, Dinxperlo, Megchelen, Varsselder en Netterden. Met 170 personeelsleden wordt het onderwijs aan ruim 1400 leerlingen verzorgd.

Onze ambitie: Gezamenlijk Grenzeloos Groeien

Kinderen krijgen maar één keer de kans zich te ontwikkelen. Medewerkers van Essentius willen krachtig bijdragen aan deze ontwikkeling. Onze ambitie is: ‘Gezamenlijk Grenzeloos Groeien’. Wij begeleiden liefde- en betekenisvol de groei en ontwikkeling van onze leerlingen. Door onze gezamenlijke bevlogenheid, professionele leergemeenschap en omgevingsbewustzijn, zijn we sterk en flexibel. Onze intensieve externe samenwerkingsrelaties, binnen een breed netwerk, verdiepen deze kracht.

Inclusiviteit: het verbindende element

Wij geloven in werkplezier, in elke dag een beetje beter, in veiligheid en eerlijkheid. Inclusiviteit is het verbindende element. Hiermee creëren wij een fijne sfeer en goede samenwerking met iedereen die betrokken is bij Essentius.

Een tweede thuis

De kindspecifieke leer- en ontwikkelingslijnen bieden het best mogelijke aan al onze leerlingen. Het werk van onze medewerkers wordt versterkt door een toegankelijk intern ondersteuningsloket, een actief kenniscentrum en door gerichte samenwerking met externe deskundigen. Wij beschikken over moderne (digitale) onderwijsmethoden en –materialen en duurzame, aantrekkelijke schoolgebouwen met veelal groene pleinen. Wij zorgen ervoor dat iedere school voelt als een tweede huis voor de kinderen, een plek om 'Gezamenlijk Grenzeloos te Groeien’.

Strategisch beleidsplan

In ons strategisch beleidsplan is meer te lezen over onze kernwaarden en de domeinen waarbinnen wij werkzaam zijn. Klik hier om ons strategisch beleidsplan te bekijken. Hieronder staat ons beleidsplan op één pagina weergegeven.

Meer zien van Essentius?

Volg ons op LinkedIn, Instagram en Facebook. Hier houden we je op de hoogte van onze scholen, activiteiten, vacatures, verhalen van medewerkers en meer!