De Borckeshof en De Klimpaal Betrekken leerlingen bij inclusie-initiatief

05 juni 2024

Scholen De Borckeshof en De Klimpaal hebben onlangs de werkgroep 'Onbeperkt Meedoen' mogen verwelkomen. Deze werkgroep, opgericht door de Gemeente Oude IJsselstreek, zet zich in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen, ongeacht beperking, volwaardig kan deelnemen.

Signaleren en aanpakken obstakels 
Sinds de oprichting in 2018 werkt 'Onbeperkt Meedoen' met een team van 25 vrijwilligers, waarvan velen zelf een beperking hebben. De groep richt zich op het signaleren en aanpakken van obstakels die mensen met een beperking ervaren binnen de gemeente. Naast hun reguliere activiteiten, zijn zij actief met verschillende projecten, waaronder een speciaal scholenproject waar twee van onze scholen dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Begrip en bewustwording creëren
Tijdens het bezoek van de werkgroep kregen de leerlingen van De Borckeshof en De Klimpaal een unieke kans om meer te leren over het dagelijks leven van mensen met een beperking. Ze ontdekten hoe het is om met een blindegeleidestok of -hond te lopen, leerden de betekenis van handgebaren die door mensen met een gehoorbeperking worden gebruikt, en ervoeren wat er allemaal mogelijk is met een rolstoel. Deze interactieve sessies zorgden voor meer begrip en bewustwording onder de leerlingen.

Meer informatie?
Benieuwd naar meer informatie over de werkgroep 'Onbeperkt Meedoen' en hun initiatieven? Bezoek de website van de Gemeente Oude IJsselstreek.

Media
  • De Klimpaal - 3